Kdo si hraje, nezlobí.

Danube challenge cup 2016 Vienna -Gerasdorf

22.05.2016 00:00

V pátek 13.5. vyrazila naše mladší přípravka  na historicky první zahraniční zájezd nejmenších fotbalistů Slovácké Viktorie. Nepočítáme -li samozřejmě mezinárodní turnaj v sousední Dubnici ,která je takřka za humny.

Výběr chlapců ročníku 2007 a 2008 dostal od vedení týmu předčasný dárek za velmi snaživé výkony po celou sezonu . I když se mnohdy nedařilo dle představ, jedná se o bojovný tým a to potvrdil i v samotném turnaji.

 

To, že turnaj nebude procházkou růžovým sadem nám již dopředu nastínili trenéři mládeže zlínského kraje ,kteří se podobný akcí účastnili již v minulosti.

Naše skupina se odehrávala v sobotu v odpoledních hodinách ,proto chlapci společně s trenéry vyrazili na slíbenou procházku do evropského centra zábavy Prátru. Kluci navštívili spousta atrakcí ,ale největší ,, kolotoč ,, je čekal hned v prvním zápase proti nejstarším rakouském celku Vienna First Football Club.  Velké hřiště , nezvyklý počet hráčů 6+1 a hlavně vysoká kvalita a úplně jiný styl hry měl velký vliv na debaklu 9 :0 . !!

Výsledek hrozivý , hra až tak špatná ne ,jenže co naplat ,kluci hráli otevřeně a nadšeně ,jenže  všechna snaha skončila u výborného brankáře.Na velkém hřišti se chlapci nestíhali vracet a soupeři umožnovali doslova ,,letiště,, v naší obraně.

 

Druhým soupeřem našich malých borců byl další rakouský tým SV Essling.  

Chlapci již otřepaní s velké porážky od začátku na soupeře doslova vletěli, bohužel, tyčka ,břevno a další 2 akce neskončili v síti soupeře. Naopak soupeř využili vysokých útočníků  ke skorování.  Kapitán Áda Kalík rychle srovnal a vše mělo nadějný průběhu . Bohužel malý důraz před brankou Seby Marušáka  znamenal 2 laciné goly . Chlapci se dále snažily útočit, bohužel soupeř z brejku zvýšil na konečných 1:4

 

V posledním zápase ve skupině jsme nastoupili proti pozdějšímu vítězi , maďarském Sport centrum EGRI /sportovní centrum mládeže/. Nezbývalo než bojovat

Maďaři snad neměli chybičku, golman rozehrával zásadně nohama a po zemi, obránci se nabízeli, útočníci předváděli neskutečné kličky a navíc byly hodně agresivní v napadání. Na rychlou branku Maďarů reagoval vyrovnáním Adam Bětík. Jednalo se o náš nejlepší sobotní zápas. Chlapci se překonávali v nasazení ,postupně už přibývaly nahrávečky, do střel se vrhal urputný bojovník Marťa Podškubka a Seba v brance pochytal co se dalo. Velmi kompaktní  výběr ze sportovního centra EGRI nás dokázal v závěru předčit technicky i tvrdostí ,nasázel nám 3 branky.  Konec 1:4, poslední místo v tabulce znamenalo ,že v nedělní programu si zahrajem o domácí

GERASDORF TROPHY.

 

V neděli krátce po obědě vyrážíme z  hotelu již s vědomím , že nastupujeme  proti italskému celku ASD Roncade.  Vzrůstem malý, ale  po italsku technicky vybavení

šikulové jen smolně nepostoupili do semifinále Danube challenge cup a proto si chtěli spravit chuť na našem týmu. Hra proti italském družstvu naše kluky tak nabudila, že prvních 7 minut se odehrávalo na půlce soupeře. Naše štírky v útoku zastavovalii  italové jen za cenu faulu. Po jednom z nich vymetli Áda Kalík z přímého kopu čistou šibenici  1:0. Od té doby naše obrana čelila velkému tlaku a Seba Marušák zachytal svůj nejlepší zápas , i když inkasoval na 1 :1 ,tak v závěru přiváděl italské střelce k zoufalství. O postupu do finále Gerasdorf Trophy museli tedy rozhodnout pokutové kopy. Seba 2 x chytil a Kuba Červenka v předposlední serii chladnokrevně proměnil, mohla tak vypuknout pravá nefalšovaná radost po bojkovsky , těžko se soupeři naslouchalo hromové cigi caga pod rozvinutou vlajkou Slovácké Viktorky.

 

Ve finále domácího poháru se nám opět postavil SV Essling účastník Vídeňské ligy přípravek.

Poučeni z předchozího utkání jsme vyztužili obranu a pozorně hlídali o hlavu větší útočníky. Velmi tvrdá hra soupeře nám vůbec neseděla , postupně nám odpadli opory Kalík , Podškubka, Mlček, ten navíc neproměnil pokutový kop, Maty Chovanec, Adam Bětík svoje tutové šance neproměnili   V průběhu finále docházeli síly hlavně chlapcům mladšího ročníku 2008 , kteří z poloviny tvořili náš tým.

Jedinou branku vstřelil  nejlepší střelec A.Kalík.  Výsledek 1:3

Velkým zážitkem bylo slavnostní vyhlášení ,kterého se zúčastnilo  přes 90 týmů .Odměna v podobě UEFA medaile a focení s českou vlajkou bude zážitkem pro spoustu chlapců, možná do konce své sportovní kariéry.

Obrovské zkušenosti ,radost a nejen fotbalové zážitky si vezou domů tito reprezentanti:

Sebastian Marušák 07 - Štěpán Tyrolt 07 - Dalibor Toman 07 - Adam Kalík 07 /K/ - Matyáš Chovanec 07 - Adam Bětík 07 -  Michal Ridoško 08 - Martin Podškubka 08 - Jakub Červenka 08 - Matěj Berčík 08 - Ladik Mlček 08

Trenér : Lubomír Valter ml. , asistenti Mirek Valášek , Lubomír Mlček

 

Speciální poděkování patří Laďce Mlčkové ,která vytvořila po celou dobu pro naše malé fotbalisty náhradní mámu a díky skvělým jazykovým schopnostem jsme byli vždy tam ,kde jsme potřebovali.

Dále rodičům ,kteří neváhali v sobotu urazit přes 400 km tam i zpět a přijeli fandit.

 

Účast na mezinárodním turnaji Danube challenge cup 2016 Vienna - Gerasdorf  našim mladým nadějím podpořili :

KR tools s.r.o. , SHK, SKD, Slovácká Viktoria, Optimal energy, rodičové reprezentantů.

Astona p.Mlček  - vyrobil pro chlapce repre soupravy z funkčního materiálu

 

 

 DĚKUJEME!!!!!!

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.