Kdo si hraje, nezlobí.

E.ON Junior Cup v Břestku

22.06.2015 00:00

Regionální  fotbalový turnaj tentokrát proběhl v Břestku za účasti 22 týmů ze Zlínského a částečně Jihomoravského kraje (2 týmy se omluvily), které byly rozděleny do 4 skupin. Ve své skupině naši chlapci skončili na 2. místě za Kyjovem, ale před Bzencem, Baťovem a Bánovem.   Škoda zápasu s Kyjovem, kde naši chlapci dlouho vedli 1:0 se spoustou dalších šancí ke vstřelení branky, ale 2 slepené góly v naší síti na samý závěr zápasu přivodily naši jedinou porážku ve skupině. Výborný zápas byl např. se Bzencem (6:3), kde se blýskl střelecky Filip Kalík se 4 góly.

Do první  mezifinálové skupiny postoupily kromě Bojkovic, Kyjova a Bzence ještě Mařatice, Buchlovice a Morava (tým složený ze dvou obcí  - Vracova a Vlkoše) a do druhé skupiny týmy Mirava – sdružení obcí Milotice, Ratíškovice a Vacenovice-Lukov, Strání, Bystřice p. Host., FC Slovácko –dívky a Otrokovice. První 2 družstva každé skupiny postupovaly do semifinále a ostatní sehrály zápasy o konečné umístění.

Hned první  náš zápas s družstvem Morava prakticky rozhodl o tom, že Bojkovice nepostoupily do semifinále a skončily v této skupině až jako čtvrté. Po výborném začátku a gólech Štěpy Surého a Fildy Kalíka jsme vedli 2:0, ale s postupem času sílil tlak soupeře, který v závěru vyrovnal a těsně před koncem nešťastná vlastní branka rozhodla o naší porážce 2:3. Přes vítězství nad Buchlovicemi a remí ze s Mařaticemi jsme ve skupině skončili čtvrtí a postoupili závěrečný zápas o 7. místo v derby se Stráním. V utkání se již projevila únava našich chlapců a Strání zvítězilo 3:1.

Většinu zápasů odtáhli chlapci ročníku 2005: Filip Kalík, Vojta Kovář a Štěpán Surý, kterým dobře sekundovali Kuba Sommer, Michal Mojžíšek, Tomáš Malár a v brance po celý turnaj výborný Marek Uchytil. Ve všech zápasech se také vystřídali chlapci mladší: Patrik Blaha (roč. 2006),  Adam Bětík, Adam Kalík a Sebík Marušák (všichni roč. 2007), kteří rozhodně nezklamali a jsou příslibem do budoucna.

Celkově v turnaji zvítězilo družstvo Mirava, před dívkami z FC Slovácko a Kyjovem.

Na závěr všichni účastníci turnaje získali míč, drobné dárečky a sladkosti, které rozdávali zástupci E:onu pan Pagáč a bývalý fotbalista FC Slovácko, brankář Petr Drobiš.

Srovnáme-li úroveň turnaje v např. Bojkovicích a v Břestku, tak musíme poukázat na velmi slabý doprovodný program a velmi špatnou hrací plochu. Je vidět, že slouží na start horkovzdušných balónů, ale ne ke kopané. 

Celkové výsledky Bojkovic:  

Bojkovice  -  Baťov, 2:0, Kalík F. , Surý

Bojkovice   -  Bánov, 3:0, Kalík F.  3

Bojkovice  -  Bzenec, 6:3, Kalík F. 4,  Kalík A., Surý 

Bojkovice  -  Kyjov, 1:2, Kalík F.

Bojkovice  -  Morava, 2:3, Kalík F., Surý

Bojkovice  -  Mařatice, 1:1, Kalík F. (krásný gól hlavou)

Bojkovice  -  Buchlovice, 3:2, Kalík F., Kalík A., Surý,

Bojkovice  -  Strání, 1:3, Kovář,

Střelci branek Bojkovic: Filip Kalík  -  12, Štěpán Surý 4, Adam Kalík 2, Vojta Kovář 1.

Trenéři: Martin Liška, Jiří Kaplan

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.