Kdo si hraje, nezlobí.

Halový turnaj benjamínků

10.12.2013 00:00

"Turnaj benjamínků se hrál v Uherském Brodě jako turnaj mezinárodní, protože jedním z účastníků bylo Nové Mesto nad Váhom ze Slovenska. Turnaj byl určen pro nejmladší hráčskou generaci, tj. chlapce narozené v r. 2007 a mladší a začínající chlapce roč. 2006. Turnaje se zúčastnilo 10 družstev: SK SV Bojkovice, ČSK Uherský Brod, Viktoria Otrokovice, Spartak Hluk, TJ Nivnice, Valašské Meziříčí, TJ Buchlovice, Nové Mesto n/V, Sokol Újezdec-Těšov a Veselí nad Moravou.

K turnaji byli trenéry Miroslavem Valáškem a Jiřím Kaplanem nominováni hráči:

roč. 2006 –Jakub Lahuta, Patrik Blaha, roč. 2007 - Sebastian Marušák, Adam Kalík, Matyáš Chovanec, Dalibor Toman, Aneta Raždíková, roč. 2008 – Tomáš Raždík, Tomáš Chytrý

Hrálo se systémem každý s každým 1 x 10 minut. Každý tým tak odehrál 90 minut čistého času. V turnaji dominovali chlapci ze slovenského Nového Mesta n/V (základ týmu tvořili hráči 2006 a podle suverénní hry a zejména střelby možná i 2005). Neztratili ani bod a měli impozantní skore 54:4, když 2 góly jim dali právě naši chlapci, kteří prohráli nejmenším rozdílem ze všech účastníků 2:5. Ostatní zápasy byli velmi vyrovnané o čemž svědčí výsledky našeho týmu:

Bojkovice - ČSK Uherský Brod 3:1 (Marušák 2, Chovanec)

Bojkovice - V. Otrokovice 1:1 (Marušák)

Bojkovice - Spartak Hluk 3:0 (Marušák 3)

Bojkovice - TJ Nivnice 3:1 (Marušák, Kalík, Chovanec)

Bojkovice - Val. Meziříčí 1:2 (Marušák)

Bojkovice - TJ Buchlovice 1:1 (Chovanec)

Bojkovice - Nové Mesto n/V 2:5 (Blaha 2)

Bojkovice - Újezdec-Těšov 1:1 (Kalík)

Bojkovice - Veselí n/M 2:2 (Marušák 2)

Pořadatelé záměrně při vyhlašování nestanovili pořadí, ale podle našich propočtů se Slovácká Viktorka umístila na 3. místě společně s V. Otrokovice za Novým Mestom n/V a Valašským Meziříčím.

Naši nejmenší podali výborný kolektivní výkon. S 10 vstřelenými brankami se blýskl Sebík Marušák, v brance podal překvapivě dobrý výkon Kuba Lahuta, který se usadil v brance po třetím utkání a k oporám patřili také Adam Kalík a Patrik Blaha. Odměnou hráčům byly sladkosti, které dostali z rukou majestátního Mikuláše a hrůzu vzbuzujícího čerta.

Celkově můžeme říci, že turnaj měl výbornou úroveň. Znovu ukázal, že bojkovické nejmladší generaci určitě talent nechybí. Směle se může rovnat se všemi mládežnickými týmy této věkové kategorie našeho kraje a nás trenéry takový úspěch motivuje k další nezištné práci s těmi nejmenšími i k uvědomění, že tato práce má opravdu smysl."

Fotografie z turnaje najdete ve fotogalerii, krátké video pak zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.