Kdo si hraje, nezlobí.

Turnaj ročníku 2006 ve Slavičíně

09.09.2013 01:00

V sobotu 7. září 2013 se benjamínci zúčastnili slavičínského turnaje. Jejich soupeři byli FK ELSEREMO Brumov, TJ Valašské Klobouky a domácí FK TVD Slavičín.
 

Za Bojkovice se turnaje zúčastnili: Martin Gago, Sebík Marušák, Tomáš Judas, Anetka Raždíková, Marek Uchytil, Ondra Chovanec, Páťa Blaha a Míša Mojžíšek, který vypomohl Benjamínkům v brance.

Trenéři: Míra Valášek a Jiří Kaplan.
 

Systém turnaje byl takový, že se hrálo dvojkolově každý s každým a jednotlivý zápas trval 15 minut. Takže všichni sehráli 6 zápasů a 90 minut čisté hry. První zápas našich, ještě nerozkoukaných chlapců se hrál proti Brumovu a než jsme si mohli říci, jak to budeme hrát, tak jsme za minutu prohrávali 0:3 a za 15 minut už to bylo 0:9. Druhý zápas proti Val. Kloboukům už byl o mnoho lepší, mladí adepti fotbalu pochopili, že musí hlavně dobře bránit a výsledek byl 0.0.
 

Nejlépe se v I. kole hrálo proti domácímu Slavičínu. V úvodu zápasu Míša Mojžíšek vyběhl z branky, využil špatného střídání domácích a prostřelil domácí obranu i brankáře - 1:0. Tento výsledek se držel až do konce normální hrací doby, ale v nastavení (?) domácí vyrovnali na 1:1.
 

Ve druhém kole - opět s Brumovem jsme zahájili mnohem lépe. Po jejich úvodní brance se podařilo Sebíkovi projít po levé straně a nezadržitelně vyrovnal. Na to reagoval Brumov nejsilnější sestavou (celkem měli 12 chlapců) a výsledkem byly 2 branky v naší síti. Na 3.2 snížil Míša Mojžíšek brankou z penalty. Tento výsledek jsme drželi až do závěrečných minut, ale Brumov stačil v poslední minutě využít únavy našich hráčů a vsítit ještě 2 góly - výsledek 2:5.
 

Nejlepší zápas sehráli naši Benjamínci v odvetě s Val. Klobouky. Zápas rozhodoval o 3. místě a medaile byla velkou motivací pro chlapce a dívku. Dobře jsme bránili a Sebík opět prokázal dravost v útoku: jednou zleva a podruhé zprava se prodral k brance a výsledkem bylo, že jsme 2:0 vedli a bronzové medaile již byly v suchu!
 

Poslední zápas o konečné 2. místo jsem hráli s domácím Slavčínem. V případě našeho vítězství jsme mohli dosáhnout na stříbrné medaile. Podle toho se také zápas vyvíjel. Slavičín nasadil vše nejlepší co měl (na střídání měl 3 čtverky), Bojkovice dobře bránili a naopak Sebík, Ondra i Martin měli docela slibné šance. Po jedné akci domácích v polovině zápasu se v nepřehledné situci míč odrazil nešťastně do naší sítě a domácí vedli 1:0. Tento okamžik rozhodil naše chlapce natolik, že již za několik sekund domácí zvýšili na 2:0 a bylo prakticky rozhodnuto. V samém závěru se stal smutným hrdinou Sebík, protože ve snaze vypomoci obraně jeho odkop skončil pod břevnem vlastní branky. Tento svůj první "vlastenec" hodně obrečel, což ukázalo, že mu na výsledek nebyl lhostejný a hodně mu na něm záleželo.
 

Konečný výsledek : 3. místo a medaile!, 5 bodů a skóre 5:18.

Střelci: Sebík Marušák 3, Míša Mojžíšek 2.


Suverenním vítězem se stalo družstvo Brumova.
 

Konečné 3. místo můžeme považovat za úspěch, vzhledem k našemu poměrně úzkému kádru. Je však vidět, jak u všech našich nejmenších hráčů roste krůček po krůčku jejich fotbalová dovednost, že jim rozhodně talent nechybí a při troše snahy z nich moho vyrůst dobří fotbalisté.

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.