Kdo si hraje, nezlobí.

Turnaj mladší přípravky

30.09.2013 00:00

Turnaj mladších přípravek,  tj. chlapců nar. 2005 a mladších, se hrál ve Slavičíně jako memoriál bývalého a velmi úspěšného trenéra mládeže Františka Maryáše, který například přivedl v 80. letech minulého století dorost Slavičína (v čele s výborným brankářem Laďou Papákem z Bojkovic) až do I. ligy.

Turnaje se zúčastnila družstva: FK ELSEREMO Brumov,  TJ Valašské Klobouky, SK SV Bojkovice a domácí FK TVD Slavičín.

Za tým Bojkovic byli nominování hráči:

roč. 2005 -  Štěpán Surý (kapitán družstva), Filip Kalík, Michal Mojžíšek, Vojta Kovář, Marek Uchytil a Kuba Smmer,

roč. 2006 – Martin Gago a Ondra Chovanec,

roč. 2007 – Sebík Marušák.   

Systém turnaje byl takový, že se hrálo každý s každým 2x 12 minut.

První zápas naši chlapci sehráli s Val. Kloboukami. Hned od počátku chlapci hráli velmi odpovědně v obraně (Kovář, Sommer) a v útoku se blýskl Štěpán Surý – střelec 3 gólů a Filda Kalík – 1 gól. Úvodní vítězství 4:2 bylo velmi cenné a prakticky zajišťovalo 3. místo.

Ve 2. zápase nás čekal Brumov, horký favorit turnaje. Hoši se však nezalekli zvučného soupeře a brzy vedli 2:0 - střelci Kalík a Surý. Soupeř sice snížil na rozdíl 1góĺu, ale Surý opět navýšil vedení o 2 branky. Obrana hrála velmi pozorně a překvapivě dobrý výkon v brance  podal nejmladší z týmu, benjamínek Sebík Marušák, který vystřídal v brance Martina Gago. Vítězství 3:2 již zajišťovalo stříbrné medaile.

Rozhodující utkání s domácím Slavičínem o první místo sehráli naši chlapci velmi dobře a měli více ze hry se spoustou šancí ke vstřelení gólu.  Výsledek zápasu, bohužel jak to někdy bývá,  neodpovídal jeho průběhu. Slavičín v době největšího našeho náporu využil snad jediného zaváhání v naší obraně a ujal se vedení 1:0. Vyrovnání viselo ve vzduchu, ale míč si cestu za záda  výborného domácího brankáře nenašel. Utkání bylo opravdovým finálem s překvapivě vysokou úrovní této věkové kategorie, jak to hodnotili nejen diváci, ale i přítomní  trenéři. Vítězství 1:0 zajistilo domácímu Slavičínu prvenství v turnaji a zlaté medaile.

Štěpán Surý se stal s 5 ti brankami nejlepším střelcem turnaje.

Celkově předvedená hra našich chlapců nám opět přinesla poznatek, že práce nás, trenérů mládeže, není zbytečná a na chlapcích je vidět markantní zlepšování se zápas od zápasu. Věříme, že stříbrné medaile z velmi kvalitně obsazeného turnaje bude další motivací pro chlapce v jejich tréninkové morálce.

Souhrn výsledků turnaje:

Bojkovice -  Val. Klobouky 4:2, Surý 3, Kalík

Slavičín    -  Brumov 5:1

Bojkovice -  Brumov 3:2, Surý 2, Kalík

Brumov    -  Val. Klobouky 1:1, na penalty zvítězil Brumov,

Slavičín    -  Val. Klobouky 5:0

Bojkovice – Slavičín   0:1

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.